Behandelingen
Ontspanningsmassage
De ontspanningsmassage kan goed helpen bij klachten zoals vermoeidheid, onrust, stress, burn-out, hoofdpijn, menstruatiepijn, darmklachten en gevoel van algehele malaise. De ontspanningsmassage heeft niet als doel je dieper gelegen spieren te herstellen maar werkt in de buitenste huidlagen. Door verschillende bewegingen met weinig tot lichte druk worden de zintuiglijke zenuwuiteinden van je huid gestimuleerd. Dat maakt dat er endorfine en oxytocine vrij komt in de hersenen wat je het gevoel van geluk en ontspanning geeft, de doorbloeding van de spieren bevorderd en versnelt de afvoer van afvalstoffen.
Het herstellen van veel stress, zwaar lichamelijk werk of een burn-out heeft tijd nodig en daar kan een massage op regelmatige basis heel goed bij helpen.
Therapeutische massage
Wanneer jij last heb van bepaalde klachten zoals minder bewegelijkheid door pijnlijke triggerpoints (knopen) in de rug, schouders, nek of benen kan dat verholpen worden met deze therapeutische massage.
Bij deze massage worden de spieren die deze klachten veroorzaken aangepakt met verschillende doeltreffende massage technieken zoals bijvoorbeeld myofascale therapie (triggerpoint) of massage met de onderarm, stevigere massage technieken of de massage gun.
Hierdoor zullen de klachten aanzienlijk verminderen en in veel gevallen zelfs verdwijnen en kun je weer vrijer bewegen.
Deze massage staat bekend om zijn helende, pijnverlichtende en rustgevende werking.
Deze massage bied de pijn verlichting maar tevens ook de ontspanning en rust die terug keert in het hoofd omdat de vervelende klachten zullen verminderen en soms uiteindelijk blijvend verdwijnen.
Deze massage gaat veel dieper dan de ontspanningsmassage waardoor de dieper gelegen spieren ontspannen, meer weefselflexibiliteit krijgen op de lange termijn, bloed en lymfe circulatie verbeterd worden en pijnverlichting word gecreëerd door het zelfherstellend vermogen van ons lichaam aan de gang te zetten dmv de verschillende massage technieken.
Deze massage kan gevoelig zijn.
Lipomassage/bindweefselmassage ---> anti cellulite
Bijna iedere vrouw kent het wel; cellulite of beter bekend als de sinasappelhuid.
Het onderhuids bindweefsel heeft vele functies zoals het warm houden van het lichaam, de scheiding tussen onze spieren en de lederhuid, en extra beschermlaag voor onze organen. Maar deze laag van de huid bevat veel bloedvaten en zenuwvezels die worden opgeslagen in vet. Afhankelijk van het voedingspatroon kunnen er nieuwe vetcellen ontstaan in het onderhuids bindweefsel en hierdoor neemt de vernauwing van de bloedvaten toe waardoor er een slechte bloedcirculatie en verstoorde vochtafvoer ontstaat en het bindweefsel gaat verharden en dit noemen we cellulite.
Door de zones met cellulite regelmatig te masseren worden de vetophopingen langzaam afgebroken, de doorbloeding verbetert waardoor die vetophopingen worden afgevoerd en de vetten in het onderhuids bindweefsel weer beter worden verdeeld waardoor je resultaten ziet want je gaat centimeters verliezen en de huid word weer verstevigd! De centimeters variëren per persoon van na de eerste behandeling 0,5 tot 2 centimeter in omvang to na 10 behandelingen 20 tot 30 centimeter!
Echter zijn voor mooie resultaten wel minimaal 10 behandelingen nodig. Er word voor en na de behandeling gemeten, gewogen en vragen besproken.
De massages kunnen gevoelig zijn.
Nu ook gecombineerd met de Ashley black hulpmiddelen voor nog sneller en beter resultaat!
Voorafgaand aan de eerste behandeling is er een intakegesprek. Dit gesprek is belangrijk zodat ik weet wat de reden is van uw komst en kan ik beoordelen waar ik op moet letten bij het masseren. Bij volgende behandelingen kijken we u hoe de massage is bevallen en wat het effect is geweest.
Wanneer u klachten heeft wat een contra indicatie is, is het belangrijk dat u hierover eerst contact opneemt met uw huisarts alvorens de massage.
Manuele lymfedrainage (momenteel niet mogelijk tot nader bericht)
Ons lichaam is zelfgenezend. Mede door het lymfevatenstelsel wat onderdeel uit maakt van de veneuze bloedsomloop en fungeert als een drainagesysteem van het lichaam. Dit stelsel is van zeer groot belang bij de afweer in het lichaam. Het zuivert, voedt en draineert de omgeving, waardoor de cel in de meest optimale omstandigheden kan functioneren. Lymfedrainage is een natuurlijk proces van ons lichaam dat onder invloed staat van ons vegetatief zenuwstelsel. Dit proces kan echter negatief beïnvloed worden door ziekte, trauma of stress. In deze gevallen kan het natuurlijk proces manueel (met de handen) ondersteund worden door een manuele lymfedrainage massage. Deze massage word uitgevoerd met zachte grepen en pulseringen en is aangenaam om aan te voelen. De manuele lymfedrainage word veelal uitgevoerd wanneer er indicaties aanwezig zijn zoals acne, eczeem, hoofdpijn, stress, weefselherstel, vochtophoping, zwangerschap ter voorkomen van striemen, littekens, gezwollen benen (oedeem) of algemene regeneratie. De massage duurt gemiddeld 45-75 minuten maar de beste resultaten worden verkregen in kuur verband. Dit is allen afhankelijk per persoon en van de klacht, de ernst daarvan en het gedrag van de cliënt.
Geschiedenis van de manuele lymfedrainage;
De manuele lymfedrainage massage is uitgevonden door Dr. Emil Vodder en zijn vrouw Dr. Estrid Vodder. Emil Vodder studeerde biologie, mineralogie en plantkunde aan de universiteit. Tevens startte hij daar met zijn studie geneeskunde, cytologie en microscopie. Maar aan het einde van zijn 8e semester moest Emil zijn medische studies onderbreken omdat hij malaria had opgelopen. Na het herstel van de ziekte mocht hij zijn medische studies niet meer voltooien. Dr. Emil Vodder en zijn vrouw Estrid Vodder waren de pioniers in het domein van de "lymphology". Tijdens de behandeling van patiënten met chronische verkoudheid aan de Franse Rivièra, constateerden zij gezwollen lymfeklieren. In de jaren 1930 was het taboe om te knoeien met het lymfestelsel. Het gebrek aan medische kennis over de werking van het lymfevatenstelsel destijds zorgde ervoor dat er in dit domein nog geen behandelingen plaatsvonden. De Vodders werden hierdoor echter niet afgeschrikt en begonnen in 1932 het lymfesysteem te bestuderen. Zij ontwikkelden een techniek op basis van zachte handbewegingen waardoor het lymfevocht in beweging werd gezet. In 1936, na vier jaar onderzoek, demonstreerde zij deze techniek aan de wereld in Parijs. De rest van hun leven wijdden ze aan het demonstreren en doceren van deze methode. Tot op de dag van vandaag vormt het nog steeds dé standaard voor manuele lymfedrainage.